Proč si vybrat dokumentové skenery Epson?


Existence poznámek, prezentací a dalších dokumentů je v životě firmy stejně důležitá jako bezpečnost rodinného fotoalba v životě domácnosti. Pomáhají uchovat v paměti důležité rodinné vzpomínky, informace o firemních jednáních i další sdělení. Abychom poznali potřeby klientů, musíme se jich ptát:

„Co vás zajímá?“ a „K jakým účelům budete skener používat?“

Epson nabízí široký sortiment skenerů jak pro domácnosti, tak pro firemní klienty: přenosné skenery, skenery navržené pro skupinovou práci i tradiční ploché skenery.

Obchodní cestující a obchodní zástupci si většinou sjednávají schůzky mimo běžné kancelářské prostředí. Předávání smluv a dalších dokumentů do ústředí firmy nebo klientům v co nejkratším termínu nebo dokonce ihned po skončení schůzky je obzvlášť důležité. Pro tyto případy doporučujeme přenosný skener Epson DS-320. Dokáže skenovat dokumenty formátu A4 a k jeho provozu stačí jeden USB port. Není také zapotřebí samostatný zdroj energie. Jeho rozměry i hmotnost jsou tak malé, že ho můžete snadno nosit v brašně na notebook.  To jsou argumenty, které všichni zástupci slyší rádi, zejména když díky tomu mohou získat provizi co nejrychleji po uzavření obchodu. Pro prodejce, kteří hodně cestují, ale potřebují na cestách snadno digitalizovat dokumenty ve vysoké kvalitě a za dostupnou cenu, je skener Epson DS-320 skvělou volbou. Každý uživatel dostává ke skeneru i softwarový balíček pro okamžité odesílání naskenovaných dokumentů.

Epson nezapomíná ani na spotřebitele, pro které je rozhodující cena a kteří by si přáli firemní skener s velkou nabídkou služeb, ale nechtějí překročit svůj rozpočet. Právě pro ně jsme vytvořili skener WorkForce DS-410, který je opravdu kompaktní a zabere na stole minimum místa, ale má nepředstavitelnou výkonnost. Kromě toho, že pro tento cenově dostupný skener najdete místo opravdu i v té nejmenší kanceláři, můžete se také spolehnout, že uchová vaše dokumenty v bezpečí.

Jednou z nejužitečnějších funkcí tohoto kompaktního zařízení je technologie ochrany papíru zajišťovaná zabudovanými LED senzory. Jakmile tyto senzory zaznamenají přichycení originálního výtisku nebo dvojitý přehyb, zastaví proces, aby dokumenty byly ochráněny a aby se naskenovaly všechny stránky. Při prodeji můžeme poukázat na to, že citlivé dokumenty, například smlouvy, jsou v bezpečí i v průběhu digitalizace. Epson využívá systém aktivních separačních válečků, který zabraňuje podávání dvou listů současně a který společně s vestavěnými senzory zaručuje tu nejvyšší možnou kvalitu. Detekce podávání dvou listů také znamená, že je možné bez rizika skenovat i složitější papírové dokumenty (obálky nebo dokumenty s přilepenými lístečky) pouhým stisknutím tlačítka.

Pro ty, kteří chtějí opravdu ušetřit, můžeme doporučit skener Epson WorkForce GT-1500, který je nejlevnější alternativou mezi zařízeními s automatickým podavačem. Kromě zásobníku, který vám umožní skenovat až 40 listů, musíme vyzdvihnout LED technologii ReadyScan™, která vám ušetří čekání: u zařízení nedochází nejprve k zahřívání, takže můžete začít skenovat ihned po zadání úlohy.

V sortimentu společnosti Epson, který vychází vstříc potřebám zákazníků, najdeme také skenery pro korporátní prostředí s podavačem na 200 listů a skvělou rychlostí snímání, které jsou vynikající pro mezinárodní společnosti a také pro skupinovou práci. Spotřebitelům poskytují preciznost a přinášejí živé barvy a ostrý a dokonale čitelný text i po skenování. Díky procesu oboustranného skenování můžete skenovat obě strany listu najednou. Skenery WorkForce DS-6500 i DS-7500 mají automatické podavače na 100 listů a připojení k síti, které lze ovládat i dálkově. S velkoformátovými skenery jako například Workforce DS-50000, DS-60000 nebo DS-70000 je možné digitalizovat nákresy i rozměrné knihy v pevné vazbě bez poškození originálu. Navíc mají modely DS-60000 a DS-70000 také automatický podavač s kapacitou 200 listů.

Součástí každého skeneru WorkForce je také balíček s programovým vybavením, jehož součástí je Epson Scan, nabízející možnost automatického skenování, a také Document Capture Pro 2.0, který spotřebiteli značně ulehčuje práci a významně zvyšuje produktivitu. Snadno s ním také dále zlepšíte kvalitu digitalizovaných dokumentů a několika kliknutími odešlete obsah do firemního cloudu. Programy ovladačů jako například TWAIN, ISIS nebo WIA a další softwarová rozšíření zajišťují, že lze bez problémů integrovat další systémy pro správu dokumentů a cloudové služby.

Document Capture Pro automaticky rozpozná typ skenovaného dokumentu a v rámci společnosti, nebo i mimo ni můžete nastavit automatické předvolby pro názvy a přenos dokumentů. Software umožňuje odesílání dokumentů do místních složek e-mailem, na FTP servery, do tiskáren, do internetových obchodů (WebDAV), na servery Microsoft® SharePoint, na účty Evernote nebo Google Documents. Předvolby pro skenované dokumenty můžete nastavit pomocí různých profilů. Pokud skenujete obrázky, program Epson Image Enhancement vám pomůže vyrovnat okraje a lze jej dokonce využít pro automatické otáčení. Díky rozpoznávání čárových kódů a zóny pro OCR podporují tato zařízení rychlou separaci dokumentů a zjednodušují pojmenovávání souborů. Software podporuje nejběžnější souborové formáty, včetně JPEG a PDF. V rychlém světě obchodu mohou tyto funkce pomoci nejen finančnímu oddělení, ale celému podniku.